Aktivnosti in okolica
Odkrijte in doživite čudovito okolico Posavja

Pohodništvo

lahkih nog naokrog

Terme Paradiso se nahajajo v vasi Dobovi, ki vam s svojo lego omogoča izhodiščno točko za razne pohodniške izlete. Kratek sprehod lahko opravite že po sami vasi in si ogledate njeno lepo zeleno okolico. Skozi celotno vas in na potep po bližnjih vaseh vas peljejo mirne ceste in pločniki, kar predstavlja predvsem varno izhodišče tako za družine kot seniorje. 

V sami okolici pa se lahko podate na več različnih organiziranih in utrjenih pohodniških poti. 

Predlog: Čateževa energijska pot do cerkvice Svetega Vida

Predlog

Čateževa energijska pot do cerkvice Svetega Vida

Kolesarjenje

na kolo za zdravo telo

Terme Paradiso predstavljajo popolno izhodiščno točko za spoznavanje zelenega Posavja s kolesom. Poti so primerne tako za amaterske, zahtevnejše in pa tudi tiste adrenalina željne kolesarje.

V neposredni bližini (100 metrov stran) se nahaja kolesarska pot, ki vas vse od Dobove vodi do Brežic. Na poti prikolesarite tudi do vasi Mostec, kjer si lahko ogledate rojstno hišo dr. Jožeta Toporišiča, slovenskega jezikoslovca in avtorja prve slovenske slovnice. Brežice lahko raziskujete enostavno s kolesom ali pa se podate še po neštetih poteh do različnih znamenitosti. 

Predlog

Po sledeh živali (izhodiščna točka Terme Paradiso)

Družinski izleti

ustvarite najlepše spomine

Najlepši trenutki so tisti, ki jih preživimo s svojimi najdražjimi. Terme Paradiso in okolica vam ponujajo nešteto možnosti, kam se odpraviti z družino. Že v sami Dobovi imate možnost ogleda Lovskega Muzeja Polovič, kjer si lahko ogledate živali afriške divjine, slovenskih gozdov ter severnoameriške stepe. 

V vasi Mostec pa se lahko z edinstvenim ohranjenim brodom prepeljete skozi reko Savo do Term Čatež in nazaj. V sami bližini broda se nahajajo tudi brzice na reki Savi, kjer lahko poklikate fotografijo ali dve in ustvarite spomine za vedno. 

Predlog

Vožnja z brodom preko Save, ogled Alpaka ranča Pepito in prijatelji