Oaza Paradiso
Pozabite na čas, skrbi in stres

Svet popolne sprostitve

informacije

Privoščite si odklop od obveznosti ter razstrupite svoje telo in ga pomladite. Odkrijte intimno Oazo Paradiso z osmimi različnimi savnami, kasneje najdite sprostitev v termalnem FKK bazenu (notranji in zunanji bazen) z intimnim iglujem, številnih udobnih počivališčih; s soncem obžarjenih dneh pa uživajte na nudistični terasi.

Delovni čas

Ponedeljek – petek: 12.00 – 22.00

sobota, nedelja: 12.00 – 22.00

Obvestila za obiskovalce

Od četrtka, 28.9.2023 naprej, bodo odprte vse savne, izvajajo se tudi programi in tretmaji.

Osem različnih savn

za zdrav duh in telo

Savna je namenjena sprostitvi in čiščenju tako telesa kot duha. Ob redni uporabi savne, vsaj dvakrat tedensko, pa se zdravilni učinki le stopnjujejo.

Savnanje krepi imunski sistem in omeji razmnoževanje virusov, saj se s potenjem odstranjujejo škodljivi in nekoristni produkti v telesu. Obisk savne sprošča mišice in nudi telesu regeneracijo. Predvsem pa pripomore k čiščenju naše kože in odpravljanju kožnih bolezni, prav tako pa preprečuje nastanek celulita.

V Oazi Paradiso se nahaja osem različnih luksuznih savn, hladni bazenček, notranje-zunanji FKK termalni bazen z iglujem in nudistična plaža ob bazenu. Temperatura vode FKK bazena je med 29°C in 32°C.

Ob nakupu vstopnice za Oazo Paradiso prejmete vrečko z brisačo, možna pa je tudi izposoja kopalnega plašča. Počivate in sproščate se lahko na ležalnikih in vodnih posteljah ob sproščujoči glasbi. Ob zakupu vstopnice za Oazo Paradiso vam je omogočen tudi vstop v termalne bazene v kompleksu Term Paradiso.

Kromo finska savna

kromoterapija

Kromoterapija z uporabo barvne svetlobe oz. energije barv ponovno vzpostavlja ravnovesje telesa in duha.

S kromoterapijo lajšamo težave z različnimi alergijami, podplutbami, ekcemi in psoriazo, težave s prebavo (napihnjenost), dvigujemo raven koncentracije in blažimo sezonske depresije.

Temperatura v kromo finski savni doseže do 90°C, vlažnost pa se giblje okrog 15 %.

Gozdna savna

zunanja finska savna

Zunanja gozdna finska savna se nahaja v gozdičku ob FKK bazenu in se v njej tudi izvaja vrtinčenje zraka, ki pospešuje potenje in čisti pore.

Zrak v prostoru je zelo suh – relativna vlažnost namreč ne preseže 10 %, temperatura pa se giblje do 85°C.

Blagodejno vpliva na telo, kot tudi celotno psihofizično počutje.

Pozitivni učinki finske savne se kažejo v pospešeni presnovi, sproščanju mišic, krepitvi srca in ožilja, odpravljanju kožnih bolezni, preprečevanju celulita, blažitvi stresa.

Priporočljivo je, da en obisk traja od 5-30 minut, z vmesnim vsaj 15-minutnim odmorom.

Čokoladna savna

sladka čokolada

Čokoladna savna ustvarja izredno sproščujočo klimo, hkrati pa čisti dihalne poti, krepi pretok limfe in krvi v telesu, sprošča mišično napetost, koža pa postane voljna in mehka. V njej se izvajajo programi s čokolado, blatom in terapija z algami.

Temperatura v čokoladni savni seže do 43°C, vlažnost do 80 %.

Hammam savna

Parna ali turška savna

Parna ali turška savna je idealna za pregrevanje telesa, prav tako pa pozitivno deluje na kožo in dihala.

V njej izvajamo hammam program (odpira pore in čisti kožo) in solno terapijo (vtiranje soli v kožo deluje kot piling, ki s kože odstrani poroženele celice, nahrani površino kože in ji v vrne gladki videz).

Temperatura sega vse do 48°C, vlažnost do 50 %.

Solno-zeliščna savna

aromaterapija

Posebnost solno-zeliščne savne je v aromatičnih zeliščih, ki odprejo pore in čistijo dihalne poti.

Temperatura v savni je med 40 – 50°C, vlažnost pa od 55 – 65 %.

Bio panoramska savna

savna z razgledom

Bio panoramska savna je naravnost odlična za prečiščenje telesa in sprostitev mišic. Še posebej očarljiv je panoramski pogled na zunanji vodni park.

Temperatura sega vse do 60°C, vlažnost pa od 40 – 55 %.

Parna savna

turška savna

Parna, mokra ali turška savna je izjemno učinkovita pri čiščenju kože in odpiranju kožnih por, pri sproščanju mišic ter razstrupljanju organizma.

Temperatura se giblje med 40 – 45°C, vlažnost v savni pa med 45 – 65 %.

Infrardeča savna

globinsko delovanje

Infrardeča savna je blažja savna, ki je primerna za sproščanje, privoščite pa si jo lahko tudi, če vas pestijo težave s srcem. Grelci IR savne oddajajo energijo, ki prodira do 4 cm v telesno tkivo.

IR savna tako poskrbi za povišanje temperature v osrednjem delu telesa. Posledično se izboljšajo cirkulacija, krvni pretok in regeneracija mišic.

Temperatura v infrardeči savni je med 40 – 60°C, vlažnost zraka pa do 35 %.