Pogoji poslovanja

CENE
Cene veljajo za tekoče leto. Cene vključujejo DDV in so v evrih. Terme Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p. si pridržujejo pravico do spremembe cen in vsebine paketov.

REZERVACIJE
Rezervacija namestitev in storitev je možno rezervirati preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte. Za rezervacijo namestitve gost prejme ponudbo na podlagi katere se seznani z vsebino paketa ali storitve ter s splošnimi pogoji poslovanja. Po prejemu avansnega plačila gost prejme še potrditev rezervacije ter avansni račun.

NAČIN PRIJAVE TER PLAČILA
Prijava v hotel je možna ob predložitvi veljavne osebne izkaznice, potnega lista ali vozniškega dovoljenja. Recepcija vas obvesti o vseh pomembnih informacijah.

ODPOVED REZERVACIJE IN STORITVE (posamezniki in skupine)
Gost ima pravico do odpovedi rezervacije. Avansno plačane rezervacije ali storitve lahko odjavite najkasneje do 5 dni pred prihodom, pri čemer se šteje datum poslane odpovedi, znesek avansa pa lahko izkoristite za storitve v kateri koli enoti Term Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p. v tekočem letu. V primeru kasnejše odpovedi rezervacije si pridržujemo pravico do povračila stroškov ter zadržati celoten vplačan avans. V primeru razglašene epidemije ali izrednih razmer v Republiki Sloveniji se rezervirana storitev odpove ter prestavi na kasnejši termin, vplačan avans pa se izkoristi za potrditev nove rezervacije ali za storitve v kateri koli enoti Term Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p. v tekočem letu.

V primeru odpovedi spletne rezervacije manj kot 5 dni do prihoda ali če se gost sploh ne pojavi v objektu na dan dogovorjenega prihoda, objekt obremeni gosta za znesek 50 % vrednosti rezervacije. Za zagotovitev garancije rezervacije je obvezna predložitev podatkov o kreditni kartici ali izvedba predplačila za 50 % vrednosti rezervacije prek spletnega sistema izvajanja plačil.

V primeru predčasnega odhoda si hotel pridržuje pravico zaračunati penale v višini 100 % zneska preostalega bivanja. 

TURISTIČNA TAKSA IN PRIJAVNINA
Zakon o spodbujanju razvoja turizma določa, da turistično takso plačujejo državljani Republike Slovenije in tujci, ki v turističnem območju izven svojega stalnega prebivališča uporabljajo storitve prenočevanja v nastanitvenem objektu. Osebe, ki so oproščene turistične takse morajo ob prijavi v hotel predložiti ustrezna dokazila.

DODATNA LEŽIŠČA
Otroci do 5,99 leta starosti bivajo brezplačno – kadar si delijo posteljo s starši. Nudimo možnost izposoje otroške posteljice v sobi, za katero je potrebno doplačilo 10,00 €/noč. Otroci od 6 do 14,99 let, ki bivajo v sobi s starši in potrebujejo dodatno ležišče, je potrebno doplačilo 10,00 €/noč. Ponudnik si pridržuje pravico do določanja pravil, do katerega leta si otrok ne more deliti zakonske postelje s starši.

VSELJIVOST  TER ODJAVA IZ SOB
Sobe so vseljive po 14.00 uri, v primeru povečanega obsega dela, pa si hotel pridržuje pravico do spremembe vseljivosti sob. Na dan odhoda so sobe gostom na razpolago do 10.00 ure. Če gost sobe ne zapusti do 10.00 ure se mu zaračuna pozen odhod iz sobe v znesku po veljavnem rednem ceniku.

PRAVILA OBNAŠANJA V HOTELU
Prenočevanje oseb, ki niso prijavljene v hotelu, ni dovoljeno. V primeru ugotovitve kršitve bo osebi zaračunana nočitev po rednem ceniku.

Kajenje v hotelskih sobah, sobah v depandansi, glamping hišicah ter ostalih zaprtih prostorih ni dovoljeno. Za kadilce je namenjena terasa pri hotelski restavraciji in bazenskem baru ter terasa pri Oazi Paradiso, ki je odprta v poletnem času. Prav tako je dovoljeno kajenje na terasi Gostilne in picerije Valentina.

Od 22.00 do 6.00 ure je zahtevan nočni mir.

Uporaba lastnih grelnih in kuhalnih aparatov je zaradi požarne varnosti prepovedana.

Hišni ljubljenčki so dovoljeni v Superior hotelu 4*  in v Honey Glamping Paradise Resortu, ob pogoju, da ne presegajo 5 kg. V Depandansi Paradiso hišni ljubljenčki niso dovoljeni. V primeru, da se ugotovi, da je hišni ljubljenček v depandansi vas bomo ob razpoložljivosti primorani preseliti v hotel, po cenah ki veljajo za hotelski del z doplačilom za hišne ljubljenčke po rednem ceniku. Vstop v restavracijo hišnim ljubljenčkom ni dovoljen. 

Vstop v glavno hotelsko restavracijo ter Gostilno in picerijo Valentino je mogoč le v ustreznih oblačilih.

Hotelski bar je dostopen le hotelskim ter bazenskih gostom. Zunanjim gostom, ki ne koristijo storitev Term Paradiso, pa je na voljo Gostilna in picerija Valentina.

SHRAMBA OSEBNIH PREDMETOV
Shramba osebnih predmetov gostov je možna v sefih hotelskih sob. Uporaba sefov je na lastno odgovornost, hotel ne prevzema odgovornosti za stvari, ki so shranjene v sefih. Hotel ne prevzema odgovornosti za stvari gostov v hotelskih sobah in ostalih površinah, ki so del Term Paradiso.

HOTELSKA RESTAVRACIJA
Obroki v hotelski restavraciji so samopostrežni. V primeru da je naročenih obrokov manj kot 15 se za čas večerij pripravita dva menija (mesni in ribji). Menjava večerje za kosilo ni možna. Večerje je potrebno odpovedati v naprej in sicer do 16. ure. V kolikor obrok ni bil pravočasno odpovedan, se šteje, da je bila storitev opravljena in bo v skladu z rednih cenikom tudi zaračunana. Odnašanje hrane iz hotelske restavracije ni dovoljeno.

BAZENSKI KOMPLEKS TER OAZA PARADISO
V bazenskem kompleksu ter Oazi Paradiso so gostom hotela ter dnevnim obiskovalcem brezplačno na voljo ležalniki, katerih rezervacija ni dovoljena. Gostje so dolžni upoštevati kopališki red.

BRISAČE IN KOPALNI PLAŠČI
V  hotelskih sobah 4* so brisače ter kopalni plašči na voljo ves čas bivanja v Termah Paradiso. V Honey Glamping Paradise Resortu in Depandansi Paradiso so na voljo brisače. Za kopanje prinesite brisače s seboj, saj so tiste v sobi namenjene le za uporabo v sobi, depandansi ali glamping resortu.

Menjava brisač in kopalnih plaščev je možna vsak 3. dan bivanja, saj so Terme Paradiso trajnostno naravnane.

Brisače in kopalni plašči morajo po odjavi iz hotelske sobe, glamping hišice ali depandanse ostati v sobi, v nasprotnem primeru se zaračunajo po rednem ceniku. V kolikor bi želeli tudi doma trajen spomin na Terme Paradiso lahko brisače in kopalne plašče po rednem ceniku kupite na hotelski recepciji.

Za uporabo brisač in kopalnih plaščev po odjavi iz nastanitve boste na bazenski recepciji ob zapisu najema storitev po veljavnem rednem ceniku na vašo zapestnico prejeli brisače za dnevni najem. Ob odhodu iz bazenskega kompleksa ter ob pogoju, da ste vse brisače vrnili na bazensko recepcijo, bo zapis najema storitev na zapestnici izbrisan.

VZDRŽEVANJE HOTELA IN BAZENSKEGA KOMPLEKSA
Terme Paradiso v skladu z letnim planom vzdrževanja ter čiščenja bazenskega kompleksa na spletni strani pravočasno objavijo termin aktivnosti.

POŠKODOVANJE SOB IN INVENTARJA
Gost odgovarja za škodo, ki je po njegovi krivdi nastala v prostorih, na napravah, opremi in inventarju. Odnašanje inventarja iz celotnega kompleksa Term Paradiso ni dovoljeno. V primeru ugotovljene škode v sobi oziroma v kompleksu, vam bomo morali ugotovljeno škodo zaračunati po veljavnem rednem ceniku. V primeru hujših kršitev uničenja inventarja in poškodovanja sobe, si pridržujemo pravico do povračila nastalih stroškov v ceni celotnega rezerviranega aranžmaja, doplačila sanacije sobe do prvotnega stanja v znesku 150,00 € in do predčasne prekinitve aranžmaja. 

SPLETNA TRGOVINA
Pogoji poslovanja so objavljeni v spletni trgovini Term Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p.

DARILNI BONI, VREDNOSTNE DARILNE KARTICE IN KOPALNE KARTE V PREDPODAJI
Naročila so možna preko telefona, e-pošte ali spletne trgovine. Veljavnost darilnega bona ter kopalne karte v predprodaji je 1 leto, veljavnost vrednostne darilne kartice pa je 5 let od datuma nakupa. Darilnih bonov ni mogoče zamenjati za denar. Kartica zvestobe ne velja pri nakupu darilnih bonov, vrednostnih darilnih kartic in kopalnih kart v predprodaji.
Poštnina se zaračuna v znesku 3,50 €, pri plačilu po povzetju pa je strošek poštnine 5,00 €. Za plačilo po povzetju se iz strani Pošte Slovenije dodatno zaračuna strošek provizije za odkupnino po njihovem rednem ceniku.

KARTICA ZVESTOBE
Kartica zvestobe velja v celotnem kompleksu Term Paradiso (hotel, terme, oaza, Gostilna in picerija Valentina). Ob vsakem plačilu je treba pred plačilom na blagajni predložiti kartico zvestobe. Poznejši vpis nakupa ni mogoč, prav tako ni mogoče kasneje izkoristiti popustov. Znesek na kartici z zvestobe je možno unovčiti v 1 letu od naloženega zneska. Kartica zvestobe ne velja pri nakupu darilnih bonov. Podjetje Terme Paradiso ima pravico, da enostransko spremeni splošne pogoje poslovanja, pri čemer sprememba ne sme biti bistvena za pogodbeno razmerje.

POHVALE, PREDLOGI IN PRITOŽBE
Gostje lahko pohvale, predloge ter pritožbe posredujejo na hotelsko recepcijo ali obvesti odgovorno osebo v ustni ali pisni obliki, na katero odgovori pristojna oseba iz hotela. V primeru, da gost pritožbo poda po odhodu iz hotela, napaka ali nepravilnost pa bi lahko bila rešena v času bivanja gosta, se smatra, da se je gost strinjal z napako ali nepravilnostjo.

IZDANI RAČUNI
Ob odhodu iz hotela boste prejeli račun za bivanje ter dodatne storitve. Recepcijo je potrebno še pred izdajo računa obvestiti o načinu plačila ter v primeru računa na podjetje  pravilno posredovati podatke o podjetju za izdajo računa. Vljudno vas prosimo da račun pregledate na recepciji takoj po odjavi. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Terme Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p., bo pridobljene osebne podatke, ki so pridobljeni preko elektronske pošte, telefona, preko obrazca za povpraševanje  ter prijave v spletne e-novice ali v spletni trgovini skrbno varovala v skladu s Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter ostalo slovensko in evropsko zakonodajo (Splošna uredba o varstvu podatkov EU (GDPR). Pri tem se Terme Paradiso zavezujejo, da podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam ali podjetjem s ciljem komercialnega izkoriščanja osebnih podatkov.

Obiskovalec Term Paradiso prostovoljno podaja svoje osebne podatke in dovoljuje, da se njegovi osebni podatki zbirajo, uporabljajo, obdelujejo in shranjujejo. Osebni podatki, ki nam jih posredujete ob rezervaciji ter so v skladu z zakonitim poslovanjem podjetja so potrebni za obdelavo vašega naročila, za namene neposrednega trženja in za komunikacijo splošnih zadev.

Šteje se, da obiskovalec s sprejemom ponudbe in posredovanjem osebnih podatkov preko telefona, e-pošte, rezervacijskega obrazca ali spletne strani pristaja, da Terme Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p., te podatke uporablja izključno in samo za interne potrebe in obdelavo podatkov v okviru obsega svojega zakonitega poslovanja in sicer za potrjevanje rezervacij, komuniciranja s strankami, dela marketinga, neposrednega trženja, obveščanja o ugodnostih in novostih ter pošiljanja e-novic. Osebne podatke obiskovalca lahko podjetje hrani in uporablja časovno neomejeno. V kolikor obiskovalec tega ne želi, se lahko o tem kadarkoli izjavi ter kontaktira Terme Paradiso neposredno.

Terme Paradiso omogočajo vsem, ki ste zaupali svoje osebne podatke, da lahko kadarkoli na dogovorjen način zahtevate, da se vsi ali nekateri vaši osebni podatki prenehajo uporabljati. Vsak uporabnik oziroma obiskovalec Term Paradiso ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj. Pri uveljavljanju pravic ali pri pridobivanju informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo, ki vam je na voljo na info@paradiso.si. Vaša vloga bo obravnavana v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU (GDPR). Upravljavec vaših podatkov so Terme Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p., Selska cesta 15b, 8257 Dobova.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Vse informacije in gradiva na spletnih straneh www.termeparadiso.si so informativne narave. Za točnost in celovitost objavljenih podatkov ne prevzemamo nobene pravne odgovornosti, ki se nanaša na natančnost, popolnost ali uporabnost katerekoli informacije, produkta ali opisanega postopka.
Terme Paradiso, niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi te spletne strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.
Terme Paradiso ne nosi odgovornosti za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, do katere je mogoče dostopati do spletne strani www.termeparadiso.si, zaradi uporabnikovega obiska spletne strani ali kakršnekoli njene uporabe. Pridržujemo si pravico, da spremenimo vsebino spletne strani www.termeparadiso.si kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

PRAVNA DOLOČILA
Informacije oziroma dokumenti, objavljeni na spletni strani Term Paradiso, se lahko poustvarjajo le v nekomercialne namene, pri čemer mora biti strogo navedene tudi avtorske in druge pravice. Prepisovanje ni dovoljeno, prav tako ni dovoljeno razmnoževanje ter razširjenje v komercialne namene. Terme Paradiso, Cvetkovič Marjan, s.p. si pridržuje pravico do sprememb vsebine spletne strani kadar koli, brez vnaprejšnjega opozorila ali pojasnila o razlogu sprememb. Terme Paradiso pri tem ne prevzemajo odgovornosti za možne posledice omenjenih sprememb.